English
   

biyografi

galeri

filmler

kitaplar

basında

koleksiyon satış

haberler

iletişim

ana sayfa

 

Demo

hakkında
sergiler

 

Untitled Document

Timurtaş Onan Fotoğrafçı ve Yönetmen

İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çalışmalarına 1980 yılında başladı. 25
yıldır profesyonel olarak  çalışıyor. Bugüne kadar yurtiçi ve
yurtdışında birçok etkinliğe katıldı, sergiler açtı. Ulusal ve
uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer aldı. Unesco ve Unep
dahil kırkın üzerinde ulusal ve uluslararası ödülü
bulunmaktadır.1990-200 Antalyada yaşadı.Antalya sanat hayatına yaptığı
hizmetlerden dolayı sanat derneği tarafından ödüllendirildi. Bir çok
kurum ve üniversitede sempozyum ve etkinliklere davet edildi, projeler
gerçekleştirdi. Sosyal konularda belgesel filmler çekti. İstanbul’u
konu alan farklı projeleri ile tanınmaktadır. Sanatçının eserleri
Türkiye ve yurt dışında kurum ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Bu günlerde fotoğraf atölyeleri gerçekleştirmekte, çeşitli sergilerin
kürasyonunu yapmakta ve yeni fotoğraf projeleri üzerinde
çalışmaktadır.

https://uk.pinterest.com/timurtasonan7/timurta%C5%9F-onan/

https://www.instagram.com/timurtasonan/?hl=en

https://www.facebook.com/TimurtasOnanFotografSanatcisi/ 

 

Seçme Kişisel Sergiler

2017  “Zamansız”Galeri Ark

2014 “Terkedilmişİstanbul Fotoğraf Galerisi”

2014 “Paris” Bursa Fotofest

2014 “Beyoğlu Neoklasik” Atelierhaus im Anscharpark - Kiel / Almanya

2014 “Terkedilmişİstanbul Merhart Galeri

2013 Işık ve Gölgeler Şehri İstanbul Place Guillaume, Luxembourg

2010 “Beyoğlu Neoklasik” Dortmund Kültür ve Sanat Tarihi Müzesi

2009 “Beyoğlu’nda Kar” Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

2009 “İstanbul Blues” Fransa'da Türkiye Mevsimi Kapsamında Od'A Ouvroir'd Art Galeri, İstanbul,

2007 “Beyoğlu Geceleri” Brünsbüttel Stadt Gallery, Almanya

2007 “Beyoğlu Geceleri” Athens Month of Photography / Artower Clio Gallery, Atina

2006 “Sonsuz Görüntüler” Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi

2006 “Sonsuz Görüntüler” İfsak Sergi Salonu

2006 “Beyoğlu Geceleri “ Fransız Kültür Merkezi, İstanbul

2003 “Kaleiçi Satılık” İstanbul Fotoğraf Evi

2003 “Kaleiçi Satılık” Çağdaş Sanat ve Kültürel Miras Uluslararası Etkinliği, Antalya Kaleiçi duvarlarında enstalasyon.

1996 “Değişmeyen Yönleriyle İstanbul” 12. İstanbul Fotoğraf Günleri, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi

Seçme Karma Sergiler

2017 Le Printems Des Artistes, Od'A Ouvroir'd Art Galeri

2016 “Sınırlı” Galeri sanatçıları ile birlikte karma sergi - İstanbul Fotograf Galerisi

2014  Stanko Abadzic ile “Kesişen Yollar” - Depo Galeri

2011 Horst Hamann ile birlikte “Mannheim Gözüyle Beyoğlu - Beyoğlu Gözüyle Mannheim“ Mannheim Stadt Gallery.

2010 “Nekropolis” Tamer Serbay ile Charlotenburgh Museum, Berlin - Almanya

2009 “Balkanlar’da Işık ve Gölgeler” Helen Kültür Vakfı’nın düzenlediği sergide Balkanlardan 8 sanatçı ile birlikte, Atina, Belgrad, Bükreş ve İstanbul

2007  “Sonsuz Görüntüler” İngiliz heykeltraş David Cregeen ile birlikte Heykel - Fotoğraf Sergisi, The Royal Geographical Society, Londra

2007 ”Çingene Ateşi” Yunus Emre Aydın ile birlikte Depo Galeri (Ulis Fotofest kapsamında)

2006 “Triangle” David Cregeen - Tamer Serbay - Timurtaş Onan, Selçuk Üniversitesi

2005 “Eksi Artı Çok” Sadık Demiröz ile birlikte enstalasyon, Ankara Fotoğraf Sanatı Kurumu

 

Projeksiyon Gösterimleri

2014 “Işık ve Gölgeler Şehri İstanbul” Akbank Sanat

2014 “Beyoğlu Neoclassic” Akbank Sanat

2013 “Paris” istanbul Fotoğraf Evi

2010 “İstanbul Kuş Misali” Akbank Sanat (3. Fotogen Gösteri Günleri)

2007 “Torosların İnsanları“ Royal Geographical Society

2006 “Dolapdere Zamansız “ Focus on the life of Roma in Europe etkinliği, Sofya

2005 ”Atışma” Sadık Demiröz ile gösteri ve performans ”4. Kıbrıs Fotoğraf Günleri

2001 “Dışardakiler” İstanbul Saydam Günleri

 

Küratörlük

2016 “Hayaller ve Hezeyanlar” Cem Turgay &Tuncer Tunç,  İstanbul Fotğraf Galerisi

2015 ”Lomografik Dokunuşlar, İstanbul Fotoğraf Galerisi

2015 ”Stanko Abadzic Seçkisi “İstanbul Fotoğraf Galerisi ve İstanbul Fotoğraf Müzesi

2006 “Parklar ve Açık Alanlar” 1. İfsak Fotoğraf Bienali Sadık Demiröz ile birlikte.

2005 “Birlikte Varoluş” Magda Michailidiou ile birlikte beş Türk, beş Yunanlı sanatçı

2005 “Türkiye Kavşağı yedi Türk Sanatçı seçkisi Rennes-Fransa

 

Filmografi

2014 Geziyi Hatırlamak

2010 Tarihi Yarımada/Yansımalar

2010 Kramp

2009 Hayali Tacettin Diker

2008 Tarlabaşı’nda Neler Oluyor?

2007 Sokak Çocukları

 

Kitaplar

2010  Tarihi Yarımada/Yansımalar

2009  İstanbul Blues

2006  Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi No: 30

2005  Beyoğlu Geceleri

 

 
İDE Ajans